![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLbKyuHhVLeG6lGULLD5BSuKrPqJ9hmf60RbXU7rZWCCP2Gr8e5piczLY5kGbZIAb95zE3BXYR6SWesVCt_5_GndugWmNyqgtbvczp6tfoVbkxLeYVMGah9orHI3xsjNumar4Sead4XvQ/s320/Picture+01700.jpg)
Приготвяне:
На дъното на тенджерка, в която ще се пече тортата се изсипва и карамелизира 1 ч.ч. захар.
Като се стопи захарта, се подреждат отцедените кайсии от компота, а върху тях се посипват едро нарязани орехи. Нарязва се козунакът, който Ви е останал от Велекден на едри филии (около два пръста дебели) и плътно се нареждат върху плодовете.
От 6-те яйца, с около половин чаша захар и 1-я литър мляко се прави смес като за крем карамел. Към сместа се добавят ванилия, настъргана лимонова кора.
Тортата се пече в слаба фурна (180 градуса), на водна баня, докато млечната смес се сгъсти. Поднася се обърнат с плодовете нагоре.
На външен вид не е кой знае какво, но на вкус е невероятно вкусна.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSMXa5tklorNDWqY3GQqY22vr6673IScpIQRobsrbnU2idS7OuLhsZxWnOjEvhHw4xniSXtq696Rsneb-mWSs_x-5ulaXl8kYCFqF180BmAH_hKEHtACRGarm5chzqs3VHQq-tvE_82zM/s200/Picture+014.jpg)