Продукти: 12 яйца, 10/12 с.л. захар, 1 бурканче сладко от цели зелени смокини, ягоди или череши, 1 л. сладкарска сметана, крокан /карамелизирани орехи/
(От посочената доза излиза около 2 кг. сладолед, т.к. пълня четири кутии от по 500 мл.)
Приготвяне: Разбива се сметаната отделно и жълтъците със захарта отделно. След това се разбиват и белтъците на сняг, които се прибавят най-накрая като леко се объркват с дървена лъжица.
После се добавят и крокана, и смокините нарязани на парченца. Ако нямате сладко от смокини може да поставите киви нарязано на парченца, също се получава много добре. Поставя се в подходящ съд от рода на формите за рула, кекс и се замразява в камерата или фризера. Изважда се от формата като леко се потапя в хладка вода за малко. Последния път поставих сместа в пластмасова кутия от сладолед, дъното на която бях покрила с домакинско фолио. Поставям и капака, за да не поема миризми от фризера. Реже се на парчета и се поднася с плодове и карамел.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-cJKUbRQOrI7f9Z3D-bA8O2MvIYRCr0l45WjOVN4J15dIqLH4NATDh8LVKmbZ-vJtVrH0qfC0G3kOdMYIeyZ6APRcvyM5W5OcXOHtTUanZj1JEe8xdtNpftLIzm6DiGC-dZcIjsuK9hg/s280/Picture+023.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар