Продукти: 1 кг. котлет от толстолоб, 1 домат, 1 глава лук, бяло вино, лимон или лимонов сок, сол, черен пипер, подправка за риба, 2-3 с. л. олио
Приготвяне: Ако котлета е един и е по-дебел се филира на две части. Измива се добре, овкусява се със лимонов сок, сол, черен пипер, подправка за риба, малко бяло вино и соев сос. Оставя се да се маринова поне два часа в хладилника.
На дъното на тава се сипва малко мазнина, нареждат се лук и домат нарязани на шайби. Върху тях се поставят котлетите. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се задушава за 20-30 минути във фурната на 200 градуса. След това фолиото се сваля и се запича на грил още 5 - 10 минути.
Поднася се със орехово-чеснов сос и по желание картофена салата.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglI0wMpyXK59wHYACFNLWhwy14Oa1apldIYsQslgZjgColTk0yjCwot1mMPW-lQXQWZFFsJyKPupxCeYXgO8H0-nC8BaCOOg4Dy_HxMZ-ozYrc_Fhu9stgtsMh-M-7W2AK7Tlj5gANi8c/s200/Picture+567.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-gP6tovzFrR1INiAN2VW4yBxJch-el09EUQQrqZ8dnDmYi8FwBHsYRHv1MPnmZNg3j9H2oJP6UF3zO10667keQ-iKu1-EWlhJ126nk_brJKO0fxaCyAy76QWtO6AwkSpgdA834tXaCbc/s280/Picture+575.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6tuLXAsyLwsvR6HdAWghzuXxTZrPjHhC8DrSUfbehyphenhyphenIaTOn8RJkDtP6y8IfcCmp7B7fZuSEKY4-hFAxo3OVm9ATMwEbO7tamF3aoKZN0_m2XcZqk0bJyWE-l83wXQN73ollsWAfRx5zY/s280/Picture+571.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-y86Fdh7GZ1kihPHKa3vt5PiA9H-MteLCadmjfUi57_EXAOsa_Ar_qnK8inozcDtmyoXM1jVLGOODzbfYd4OQxfCCYa1Y0eov9nUWRNIOnKtFiAzpaOE78UPfvuxEUdwPj5EN1L3eLnc/s280/Picture+556.jpg)
Вместо зехтин може да се добави лъжица - две майонеза.
Сосът върви чудесно с всички видове риба!
Няма коментари:
Публикуване на коментар