Продукти: 1 сом около 1,8 кг., брашно, галета, подправка за риба, бяло вино, лимонов сок.
Приготвяне: Сомът се изчиства, нарязва на парчета и изкисва със сол и лимонов сок поне за час. След това се маринова с подправките, бялото вино, олио, чер пипер, лимони. Престоява в марината около 2 часа. След това всяко парче се овалва в смес от брашно и галета. Поставят се в намаслена тава, върху дървени шишчета или други подходящи клечки, за да не залепне долната част на сома за тавата.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6pKFBstyDSO-m54BVk5MAuHjLXu13ijh_Q_ZyJbkgVdBkKW_fPetqKTVDJzARFt1CJccnE8qlWOatXi-g2pnxtwj0m0vW1EKpp9IUIipBKE0BtKFlZq36FXzZoFS1PgN68uOqeRgAUsI/s320/Picture+115.jpg)
Приготвяне: Сомът се изчиства, нарязва на парчета и изкисва със сол и лимонов сок поне за час. След това се маринова с подправките, бялото вино, олио, чер пипер, лимони. Престоява в марината около 2 часа. След това всяко парче се овалва в смес от брашно и галета. Поставят се в намаслена тава, върху дървени шишчета или други подходящи клечки, за да не залепне долната част на сома за тавата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар