![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqqq9mQ1BXVuAM_C_S3G86qk6SLnTtzoSUQWFWEGEzzyEI6AgocnIwg2sg65-4lZw-z2pLmIZQLiQM2_7eDIFgZwVseJQLjIcjKWiaX0vPCxDpD_ioYg5QTi5avI7EoM2uf3mtvJoRpss/s640/Picture+176.jpg)
Приготвяне: Изкисва се агнешкия комплект 1 час с вода и оцет, сварява се за 30 минути, след което се нарязва на дребни парченца. Запържват се и се задушават нарязаните пресен, кромид лук и настъргани на едро моркови. Прибавят се нарязаните парченца от комплекта. След това се добавя и ориза. Наливат се 3 чаши бульон от сварения комплект. Овкусява се със гореизброените подправки, като последни се слагат червеният пипер и много магданоз. Когато оризът е полуготов, се сваля от котлона и се запича в тава за още 30 минути.
По желание може да се поднесе със кисело мляко или да се направи заливка от 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 3 с.л. брашно и щипка сода за хляб.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAw6MtIAudzFJu4ZanzCgAPTvTe5haOJ0NK1Hfl61Fzb32RlUoqDuwRXMBwHlEJRmCht8wb-BsN3y9iJSE2gp8XOs_CIDyRiCFSSHqEz0t88VaAuK8DRXWv51Tu92g4p7mSJJY2vThd-4/s400/Picture+172.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtG_q88r09oyN5rQIZHEPoBFSf0_b3qj_MHowBF8VZLxA-lYxTH5lSXrQM3dmS7TZxq4msW85bB0g9kDzTbUrT1TuSUpFzWDq9R71zeQqy5fBRotqr8kPCcZvSEJbVK1OYA4l9YE56ebE/s400/Picture+170.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHoPAvOKUzJFUKw_GAObQXcgXDuF7p5ybGC6E-W37zwByH-epTmWVJjDq1kmZDE8FNoOr4zaXpW7svZzzU5WpOiOSI0NO7MFkO5IrR0ciQ_sOV4-onA45xA_1VKM6NBVK4c1Ouzh9eU18/s400/Picture+175.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар