Пълнени тиквички с яйца и сирене
Продукти:
5-6 средно големи
тиквички;
1 голяма глава
лук;
5-6 скилидки
чесън;
3 яйца;
200 гр. сирене;
Копър
Приготвяне
Тиквички се
измиват и се нарязват по дължина. Издълбават се и се поставят в тавичка с вода
да се покрият. Посоляват се и с малко масълце се слагат във фурната до омекване
натиквичките. През това време се приготвя плънката. От издълбаните тиквички се
нарязва на дребно и с нарязаната една глава лук се запържват на тиган. След
зачервяване се добавя чесъна – също нарязан на дребно. След което се прибавят
3-те яйца и се разбърква. Маха се от котлона и се добавя натрошено сирене и
копър.
След като се напълнят тиквичките, се поръсват с
кашкавал и се запичат във фурната до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар