сряда, 26 март 2008 г.

Каша от корпива


Ето една пролетна рецепта с коприва. Изключително подходяща за Благовещение на 25-март, защото тогава се хапва нещо зелено!

Сварява се 1/2 кг. коприва в 2 литра вода. Ври 5 минути и после се пасира. Ако водата е малко повече от необходимото се отцежда малко, преди пасирането.Отделно в дълбок тиган се задушава 1 глава кромид лук, нарязан на дребно. Добавят се 4-5 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер. Сместа се разрежда с пасираната с водата коприва. Ври така около 15 минути, като се бърка, за да не загори.
Разбиват се 2-3 яйца и се прибавят към копривата.

Преди да се свали от котлона се добавя около 200 гр. сирене и 3-4 скилидки чесън (може и пресен) накълцан или нарязан на ситно.