вторник, 19 февруари 2013 г.

Предястие с руска салата


Вкусен домашен хляб



1/2 кубче мая, 1 ч.л. захар, 1/4 ч.ч. хладка вода (маята да шупне)
1 с.л. оцет
1/2 с.л. сол
4 с.л. олио
1 и 1/4 ч.ч. хладка вода
брашно за леко лепнещо тесто около 700 гр. вода

Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за около час. След това се намазва с олио и се разделя на 8-10 топки. Отново се оставя да втаса. Пече се на фурна с вентилатор на 160 градуса за около 30-40 минути. Когато е готов хляба, докато е горещ се намазва леко с масло, което придава хубав аромат. По желание може да сложите и различни семена (мак, сусам, ленено семе).

* Рецептата е от форума на БГ мама ( За съжаление не съм си отбелязала точно източника)