събота, 7 април 2012 г.

Агнешка дроб сърма

Продукти: 1 агнешки комплект от дреболии, 3 връзки пресен лук, 2 големи глави кромид лук, 2 моркова, 150 - 200 гр. ориз, джоджен, девисил, чубрица, червен пипер, сол, черен пипер, магданоз
Приготвяне: Изкисва се агнешкия комплект 1 час с вода и оцет, сварява се за 30 минути,  след което се нарязва на дребни парченца. Запържват се и се задушават нарязаните пресен, кромид лук и настъргани на едро моркови. Прибавят се нарязаните парченца от комплекта. След това се добавя и ориза. Наливат се 3 чаши бульон от сварения комплект. Овкусява се със гореизброените подправки, като последни се слагат червеният пипер и много магданоз. Когато оризът е полуготов, се сваля от котлона и се запича в тава за още 30 минути.

По желание може да се поднесе със кисело мляко или да се направи заливка от 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 3 с.л. брашно и щипка сода за хляб.