сряда, 2 ноември 2011 г.

Вкусно сочно пиле




Салата от цвекло и моркови

Продукти: цвекло /средно голяма глава/, два големи моркова, 1 връзка магданоз, 2-3 скилидки чесън, сол, олио/зехтин, оцет
По желание може да се направи отделно сос от кисело мляко, майонеза, чесън, сол и черен пипер.
Здравословно и вкусно!


Задушени зеленчуци

Продукти: карфиол, броколи, моркови, цвекло
Приготвяне: Задушават се на пара, овкусяват се с малко зехтин, сол и универсална подправка, тип вегета

Цветна салата


Продукти:

1 гл.червено цвекло
1 гл.кромид лук
2-3 картофа
2-3 стръка пресен зелен лук
2-3 кисели краставички
2 моркова
1/2 глава карфиол
царевица
грах
броколи

За соса:

1 кофичка кисело мляко
2 с.л.майонеза
сол
черен пипер
2 счукани скилидки чесън








*Рецептата е на Мария Илиева