понеделник, 16 януари 2012 г.

Крокодил

 Продукти за тестото: 500 гр. брашно, 250 мл. прясно мляко, 2 с.л.растителна мазнина, кубче мая,1 яйце, щ.сол, щ.захар.
Продукти за плънката: 250 гр. кайма, 150 гр. гъби,1 глава лук, 1 средно голям морков
Плънката може да е и от  кренвирши, варени яйца, запържени тиквички и кашкавал, всичко настъргано.
Приготвяне: Първо слагам млякото леко топло да втаса с маята, добавям и яйцето, солта и захарта.Слагам и малко брашно да стане на кашичка и оставям да шупне. После доомесвам. Тестото втасва бързо. Както е на топка разточвам с точилката на правоъгълник. Докато се направи тестото е почти втасало и като го сложа във фурната си довтасва.

Не правете моята грешка да се опитвате да майсторите крокодил с две малки деца покрай вас, които жадуват за вашето внимание. Тестото ми превтаса и резултата беше плачевен. Все пак публикувам снимки, а когато направя по-успешен опит, ще се кача нови по-хубави снимки.







Оригинална рецепта: http://www.eva.ru/albumpage/49553/1.htm
Както обещах, публикувам още снимки от следващият ми по-успешен крокодил. Направих го с колбас, кисели краставички и кашкавал!





Пурички



Продукти: 1 пакет кори за баница, 1 кутия локум, пудра захар за поръсване
Приготвяне: Всяка кора се разрязва на четири. В единия край се слага парченца локум и се загъва стегнато. Реди се в тава и се пече върху хартия за печене. Пекът се до порозовяване и се поръсват с пудра захар.
С повече локум са по-вкусни!

Пиратски кораб


Продукти: 4 готови блата
                   крем за намазване
                  течен шоколад
                  шоколадови парички
Приготвяне: Блатовете се режат, така че да се оформи кораба. Редят се блат, крем, блат, крем, върху крема може да се поръси с орехи, стафиди или каквото желаете.
Идеята е от Крокотак!