събота, 22 януари 2011 г.

Ябълков сладкиш


Продукти: 4 яйца, 2 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, 2 ч.ч. обелени и нарязани ябълки на кубчета, 1 ч.ч. орехи, 1 ч. л. сода бикарбонат, 2 пакетчета ванилия, 3/4 ч.ч. олио

Питка със сирене


Продукти: 600 гр. брашно, 2/3 кубче мая, 1 ч.ч. прясно мляко, 3 яйца, 10 с.л. олио, щипка захар, щипка сол
Приготвяне: Разтваря се маята в малко хладка вода, като се добавя щипка захар. Яйцата се разбиват и се добавя и олиото. Замесва се меко тесто и се разделя на три топки, всяка от коитосе разточва с олио на тънка кора. Поръсва се с натрошено сирене, навива се на руло и се режат парчета на 4-ри пръста разстояние. Редят се в тавата като пънчета. Пече се на умерена температура.