вторник, 14 септември 2010 г.

Салатени печени чушки

Приготвяне:
В тавичка се поставят тънкокори чушки ("Сервия") измити и подсушени. Леко се запичат на фурна от двете страни, докато се люспичката леко се отдели. Изваждат се от тавичката и се поставят за малко в тенджера с похлупак, за да се задушат. Обелват се там където може, не пречи да се консумират и с люспата.
Заливат се с олио (5-6 с.л.), оцет (5-6 с.л.), захар (1-2 ч.л.), сол (1 ч.л.), чесън (5-6 скилидки нарязнаи), копър и магданоз.
Колкото повече престоят в маринатата, толкова по-сочни и вкусни стават. Съхранявт се в хладилник.

Пиленца

Продукти:
1 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
6 с.л. захар, малко сол
6 с. л. олио
Мая колкото локум
Приготвяне: 
Замесва се меко тесто, когато втаса, се късат парченца, овалват се в длани като въженце и се връзват. Пекът се в намазнена тава във фурната на 220 градуса.