сряда, 3 февруари 2010 г.

Витошки

 

Продукти:  2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. сирене, 1 ч.ч. кисело мляко, щипка сол, 1 ч.л. сода.
Приготвяне: Всичко от изброените продукти се обърква. Правят се средни топки с мокра ръка. Отгоре се поставя парченце краве малсо и се пекът в намазнена тава.
Идеални са за бърза съботно-неделна закуска

Меденки

Продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 с.л. мед, 1/2 ч.ч. олио, 1л. сода, 1 ч.ч. нарязани орехи, брашно около 2 ч.ч. (колкото поеме до меко тесто)
Приготвяне: От продуктите се замесва меко тесто. Оформят се малки топчета и се пекът в намазнена тава.
Времето за приготвяне: 5-10 мин. за замесване, по 5 мин. за оформяне на топчета на 1 тава (около 35 топчета) и по 15 мин. за печене на тава. Излизат отбщо 3 тави по 35 топчета, или около 100-110 топчета, зависи от големината, с която ги правите.
Тайната: Колкото повече престояват, толкова са по-мекички. Могат да се потопят или поръсят с разтопен шоколад.