понеделник, 14 януари 2013 г.

Торта "Влакче"





Торта "Мечо Пух"



Коледна торта



Блатовете са готови, кремът е със заквасена сметана, плодово мляко, крема сирене и желатин

Ушички


Продукти: 2 яйца, 1 кафена чаша пудра захар, 1 кафена чаша брашно
Приготвяне: Обърква се, сипва се със чаена лъжица върху хартия за печене, на разстояние едно от друго. Получават се кръгове. Като порозовеят, се вадят и бързо се прищипват в единия край. Пари много, така че може да си приготвите купичка с вода. Като изстинат в ъгълчето се поставя някакъв вид сладко, ако има от череши.

Рибена чорба от сом и толстолоб

Продукти: Глави от толстолоб, сом, други части и от други видове риба, с каквото разполагате в момента
1 глава лук
1-2 моркова
2-3 картофа
сол, черен пипер, червен пипер
мащерка, риган,  магданоз
Общо взето тази супа върви с букет от подправки, каквито обичате. Аз добавих още съвсем малко дафинов лист и чубричка, но си спестих целината, тъй като в къщи не е на почит.

Приготвяне: Поставят се рибените парчета (глави и части от риба) във вряща подсолена вода. Сваряват се за около 20 минути, изваждат се внимателно от тенджерата и  бульонът се прецежда. Поставя се обратно на котлона и се слагат лукът, морковите и картофите. Когато са готови се връщат изчистените парченца риба. Хубаво е рибата да е повече, супата да е гъста. След това се добавят черния и червен пипер, зелените пресни и сушени подправки. Ако е мазна рибата не е необходимо да се поставя допълнително мазнина.
Супата върви и с люта червена чушка.