понеделник, 2 април 2012 г.

Тирамису

Продукти: 10 жълтъка, 100 мл. течна сладкарска сметана, 22 с.л. захар, 1 крема сирене Маскарпоне, 4 двойни и 4 втора цедка кафета Лаваца, 16 с.л. ликьор "Амарето", бишкоти Савоярди
Приготвяне: Разбиват се жълтъците със захарта, сметаната и крема сиренето поотделно. Смесват се внимателно. Прибавя се 1 разтопен на водна баня желатин. 
Към кафето се добавя ликьора и 2-3 с.л. захар. Бишкотите се потапят и се нареждат в тава или форма за торта. Разстила се половината крем като пласт върху бишкотите. Нарежда се втори ред и се изсипва останалата половина от крема. Престоява 24 часа преди поднасяне се поръсва с какао.