неделя, 7 февруари 2010 г.

Пълнени пилешки кожички


Продукти: Пилешки кожички, пресен лук, моркови, чушки, гъби, кайма, ориз, гъбен бульон, бекон, чубрица, босилек, соев сос, черен пипер.
В случая не изреждам точна рецепта, а просто продукти, които имах под ръка. Затова и не посочвам конкретно грамаж. Колкото и от каквото има.
Приготвяне: Пилешките кожички, ми бяха останали от две тарелки набор за супа. Поизчистих мазнината от тях, за да не станат много мазни. Запържва се лука, моркова, каймата, гъбите и бекона. Долива се вода и гъбения бульон. Изсипва се и изчистеният ориз и сместа се вари до готовност за пълнене като при обикновени сърми или пълнени чушки.
Добавят се всички останали подправки.
Готовата смес се поставя в средата на пилешката кожичка и се загъва като сърмичка.
Ако кожичката е голяма се срязва на две. Редят се в тава. Ако ви остане плънка я добавяте отстрани в тавичката. Добавя се чаша, чаша и половина вода, да се залеят сърмичките и плънката.

Пече се до зачервяване на кожичките, за да станат хрупкави.