четвъртък, 21 април 2011 г.

Козунак


Продукти: 2 яйца + 1 белтък (жълтъка остава за намазване отгоре)
1 ч.ч прясно мляко
¼ чаша разтопено масло
1с.л ром(по желание)
1 ч.ч захар
1/2ч.л. сол
около 4 и 1/2 ч.ч. брашно

1 с.л. суха мая или кубче мая
портокалови корички
бадеми

Приготвяне:  Замесва се тестото и се оставя да втаса. Отново се омесва и се разделя на три топки. Разточват се с олио на дебели кори. Всяка може да се намаже с мармалад и да се поръси с бадеми. 

Навива се на руло и се усуква. Когато са готови трите рула се плетат заедно. 


Поставят се в намазнена тавичка и отново се оставя да втаса. 

След това се намазва с жълтък и се поръсва със захар. Пече се.