събота, 27 февруари 2010 г.

Салата от соеви кълнове

Тази салата е нискокалорична, полезна и богата на поретини.
Продукти:
кълнове - 450 гр
моркови около 150 гр

4 скилидки чесън
сол - 1 ч.л.
оцет - 2 ч.л.
олио - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
соев сос - 1/2 ч.л.
Краставица
по желание
Приготовление: 
Соевите кълнове се измиват и се поставят в съд с вода, слага се съда на котлона и се изчаква водата да заври. Веднага след завирането всичко се изсипва в гевгир и кълновете се отцеждат напълно.
След като се отцедят, кълновете се изсипват в подходящ съд и към тях се добавят рендосаните морков и краставица, нарязан чесън, солта, захарта и оцетът. Всичко се разбърква добре и се оставя да престои 2-3 часа при стайна температура и тогава се консумира. 

Няма коментари: