неделя, 1 януари 2012 г.

Питка - Дидка


Продукти:
 4 яйца – оставя се единия жълтък за намазване
1 кг. брашно
250 гр.вода
кубче мая
по 1-2 с.л. сол, захар, оцет, олио

Приготвяне: Брашното се пресява, прави се кладенче, слагат се яйцата, разтворената във вода мая, сол, захар, оцет, олио. Меси се. Разделя се на три топки с последователна големина. Най-малката се разточва тънко, посипва се с олио и сирене, завива се на руло и се слага като охлюв в средата на тавата. Втората също се разточва, посипва с олио и сирене и като се навие на руло се нарязва като пънчета. Третата се увива като венец отстрани.
Втасва и се пече на максимум 150-160, около 30-40 минути, на най-долното положение във фурната.


Няма коментари: