събота, 14 юли 2012 г.

Черешова торта


Продукти: 1 блат за торта, 250 мл. течна сладкарска сметана, 200 гр. заквасена сметана, 400 гр. плодово кисело мляко, 1 крема сирене, 4 желатина, 100 мл. от сока на компот от череши, 400  гр. череши, бишкоти за украса

Приготвяне: Поставя се един готов блат във форма за торта със свалящо се дъно. Разбива се течната сметана и към нея се прибавя пасираното крема сирене, заквасената сметана, плодовото мляко и всичко се обърква до хомогенна смес. Прибавят се нарязани или цели череши, нарязани парченца банан или друг плод, карамелизирани ядки и др. по Ваш избор. Разтопяват се 2 желатина на водна баня и се прибавят към горната смес. Всичко това се изсипва върху блата и се оставя да стегне за 2-3 часа в хладилник.
Изваждат се костилките на измитите череши и се разрязват наполовина. Нареждат се върху стегналата смес. Към 100 мл. плодов сок от череши се добавя желатина и се заливат черешите. Оставя се отново да стегне.

Тортата е много подходяща за лятно разхлаждане и не е твърде сладка. Ако предпочитате може да добавите няколко лъжици захар в сместта по Ваш вкус!


Няма коментари: