понеделник, 6 февруари 2012 г.

Торта с рула


Продукти: Шоколадово или друго руло по Ваш вкус 300 гр., голяма кофичка заквасена сметана 400 гр., кофичка течен шоколад 300 гр., 2 п. желатин, 5-6 бискивти, банан, орехи, крокан или каквото обичате.
Приготвяне: Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на кръгла купа. Купата предварително съм покрила с домакинско фолио, за по-лесно обръщане. Разбива се сметаната с течния шоколад и разтворения желатин (внимавайте да не се пресече). Изсипва се половината смес  в купата и отгоре нарязвате един банан. Досипвате останалата смес. Бисквитите се нареждат върху крема, може да се потопят в прясно мляко или сладък сок. След обръщане на сладкиша те се явяват като дъно. поставя се в хладилник за няколко часа (2-3 ч.).











Няма коментари: