понеделник, 6 февруари 2012 г.

Халвички

 
Продукти: 
2 малки пакетчета краве масло или 1 голямо - 250 гр.
5 жълтъка
2 ч.ч захар (1 ч.ч. захар се карамелизира)
2 1/2 ч.ч. нарязани орехи 

Приготвяне: Кравето масло се разтопява на водна баня. Петте жълтъка се разбиват с едната чаша захар и се прибавят към кравето масло. Една чаена чаша захар се разтопява на котлона. Карамелизираната захар се прибавят бавно към разбитите жълтъци и краве масло. Възможно е да стане на голяма буца, но продължава да се бърка на много слаб котлон с лъжица до получаването на хомогенна смес. Прибавят се 2 ч.ч. и половина нарязани орехи. Като поизстине се маже върху вафлени кори. Оставя се да стегне във фризера, увито в домакинско фолио. Реже се на ромбоиди.

Няма коментари: