понеделник, 8 януари 2018 г.

Пълнени тиквички



  




Пълнени тиквички с яйца и сирене
Продукти:
5-6 средно големи тиквички;
1 голяма глава лук;
5-6 скилидки чесън;
3 яйца;
200 гр. сирене;
Копър

Приготвяне
Тиквички се измиват и се нарязват по дължина. Издълбават се и се поставят в тавичка с вода да се покрият. Посоляват се и с малко масълце се слагат във фурната до омекване натиквичките. През това време се приготвя плънката. От издълбаните тиквички се нарязва на дребно и с нарязаната една глава лук се запържват на тиган. След зачервяване се добавя чесъна – също нарязан на дребно. След което се прибавят 3-те яйца и се разбърква. Маха се от котлона и се добавя натрошено сирене и копър.
След като се напълнят тиквичките, се поръсват с кашкавал и се запичат във фурната до златисто.

Няма коментари: